سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قال السجاد (ع):

پنج شنبه 89/10/16 5:49 عصر| | نظر

« عَلَیکَ بِالقرآنِ ، فَإِنَّ اللهَ خَلقَ الجَنَّة... و جَعَلَ درَجاتها علَی قَدرِ آیاتِ القرآنِ فَمَن قَرَأ القرآنَ قالَ لَه : أقرَأ وَارقَ وَ مَن دَخَلَ مِنهُمُ الجَنَّةَ لَم یَکُن فی الجَنَّةِ أعلی دَرَجَةً مِنهُ ما خَلا النَّبِیُّونَ و الصِّدُّیقونَ.»

بر تو باد به قرآن، زیرا خداوند بهشت را آفرید... و درجات آن را به اندازه آیات قرآن قرار داد. پس هر که قرآن بخواند، قرآن به او بگوید: بخوان و بالا رو و هر کس از این افراد وارد بهشت شود در آنجا بلند مرتبه تر از او نخواهد بود، مگر پیامبران و صدّیقان.

 

گرایش به قرآن و تلاوت آن به معنای در محضر قرآن بودن و خواندن آیات و سوره های آن با برنامه ریزی مشخص و یا در هر فرصت ممکن و تدبّر و اندیشه در آیات شریفه آن است.

در قرآن کریم در سوره مزمل آیه 20 آمده است :« تا می توانید به تلاوت قرآن بپردازید» و همچنین در آیه 4 همین سوره می فرماید :« قرآن را با دقت و تأمّل بخوان» در سوره نمل هم در آیات 91 و 92 آمده است :« و دستور داده شدم از مسلمانان باشم و به تلاوت قرآن بپردازم.»

 از جمله فواید و آثار تلاوت قرآن و انس با قرآن : نورانیت دل ، شفاعت قرآن ، دفع آفات روانی و بلاها از خانه دل و خانه های گلی ، مصونیّت از انحراف و نفاق ، استجابت دعا ، تقویت عقل ، کسب علم حقیقی و نجات از تنهایی و افسردگی است و اثر مثبت برای والدین و فرزندان دارد.

یکی از آداب باطنی قرائت قرآن تأثّر است. تأثّر یعنی تأثیر پذیری از قرآن و همراه شدن با آیات قرآن ، هنگامی که آیه عذاب می خواند و یا هنگامی که وعده های خوش الهی را می خواند دل را مطابق آن آیات تغییر حالت دهد ، یعنی زبان و عقل و دل را در حین تلاوت همسو نماید.

اگر ما خوب توجه کنیم و دقت کافی داشته باشیم و آیات کتاب الهی را خوب بخوانیم و بفهمیم ، درمی یابیم که یافتن قوه بصیرت و قدرت تشخیص حق از باطل ، گشایش در امور ، برطرف شدن گرفتاریها و رفع مشکلات ، موفقیّت در زندگی ، توفیق زیارت خانه خدا و ... از میوه ها و ثمره های باغ تقوای الهی است و کلید آن تمسک به قرآن و توسل به چهارده معصوم علیه السلام می باشد.